Σχέσεις από απόσταση: ρίσκο ή όχι?

Και οι δύο σε διαφορετικά μέρη, μήκη και πλάτη της γης. Αν είναι τυχεροί ίσως και στην ίδια χώρα. Η ουσία βρίσκεται στο ενδιάμεσο, που υπάρχει μεταξύ της απόστασής τους. Οι σχέσεις εξ αποστάσεως είναι εξ ορισμού δύσκολες, επίπονες, κάποιες φορές και ακατόρθωτες. Έχει να κάνει με πολλές παραμέτρους, όχι μόνο με την ανάγκη να κρατήσει άσβεστο τον πόθο και τον έρωτα. Έχει να κάνει με την ανάγκη για σωματική επαφή, εκείνη την σωματική επαφή που μεταφράζεται ως αγκαλιά, ως ένα χάδι, ως ένα βλέμμα και ένα χαμόγελο.

Ίσως είναι οι σπουδές, ίσως οι επαγγελματικές υποχρεώσεις, ίσως η μοίρα να ζει κανείς σε διαφορετικό μέρος από αυτό που ζει ο άνθρωπος του. Με την μεταξύ τους απόσταση όμως τι γίνεται;

Αρχικά λόγω έρωτα όλα παρακάμπτονται, θεωρούνται αμελητέα εμπόδια εφόσον υπάρχει συναίσθημα, κατανόηση, αλληλοσυμπλήρωση κλπ. Αν η σχέση μετράει μέρες ή μήνες ο πόθος είναι τόσο έντονος και ξαφνικός, που τόσο ξαφνικά κάποια στιγμή θα αρχίσει να φθίνει λόγω απόστασης. Αν η σχέση μετράει χρόνια, ίσως εδώ τα πράγματα να είναι πιο ευοίωνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει μια μεγάλη κρίση που θα κρίνει το μέλλον της.

Η γλυκύτητα και η προσμονή των μηνυμάτων μέσω κινητού και λοιπών εφαρμογών στα ηλεκτρονικά μέσα είναι το πρώτο και κυριότερο που σε δεσμεύει με το άτομο εκείνο και όχι το ίδιο το άτομο. Το κινητό σου έχει γίνει η προέκταση του χεριού σου, όλου σου του είναι, διότι σε αυτό βασίζεται όλη σου η επικοινωνία με τον άνθρωπο σου. Ξυπνάς να δεις αν έχεις μήνυμα, δεν κοιμάσαι, μην τυχόν στείλει και δεν προλάβεις να απαντήσεις, αναβάλλεις ραντεβού για να συνομιλήσετε, κλείνεσαι σε ένα δικό σου κλοιό που περιέχει μόνο εσένα και τον άνθρωπό σου. Μέχρι αυτό να αρχίσει να γίνεται κουραστικό, να νιώθεις μοναξιά, να τσακώνεσαι για ασήμαντα πράγματα μέχρι τη στιγμή της συνάντησης. Η λύτρωση φαντάζει απρόσιτη, σαν να είναι έτη φωτός μακριά. Συναντιέστε, ζείτε ξανά και ξανά όσα συζητούσατε ώρες και μερόνυχτα ολόκληρα, δεν προλαβαίνετε να χορτάσετε ο ένας τον άλλον και χάνεστε ξανά ο ένας από την αγκαλιά του άλλου.

Γιατί τόσο μαζοχιστικό τρόπο να διαλέξει κανείς να ζει; Γιατί να ζει διαρκώς με μια ελπίδα μιας συνάντησης, η οποία ενδέχεται να ακυρωθεί για διάφορους λόγους και ίσως λόγους που να μην μάθουμε ποτέ; Οι σχέσεις εξ αποστάσεως είναι μια δύσκολη διαπροσωπική κατάσταση, δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη, ούτε εύκολα απορριπτέα, όταν δεν υπάρχουν επιλογές. Στο χέρι μας είναι να επιβιώσουμε μέσα από αυτή τη σχέση, ακόμα κι αν το τίμημα είναι μεγάλο.

Δημοσιεύτηκε από τον kathy_lau

Η μισή καρδιά ανήκει στην Ιταλία και η άλλη μισή Ελλάδα....Λάτρης της αναγέννησης,της φωτογραφίας,της ,ζωγραφικής, της ποίησης και της πεζογραφίας....Οι δικοί μου με αποκαλούν luminosa,ήμουν πάντα σε έναν κόσμο γεμάτο φως,μυστικό και ας απλώνεται γύρω μου πολλές φορές σκοτάδι...όλοι έχουν τους δαίμονες τους.. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: