Οι άνθρωποι βολεύονται με μερικές αλήθειες και μισές εξηγήσεις..

Μας είναι πραγματικά εύκολο να την αποκρύψουμε για να καλύψουμε την αδυναμία του χαρακτήρα μας να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα.
Το να έρθει κανείς αντιμέτωπος με την αλήθεια, είναι σαν να είναι διαθέσιμος να ξεσκίσουν την σάρκα του και να βρεθεί εντελώς γυμνός μπροστά σε όσους την διαθέτουν!
Δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη ούτε και ευκόλως αντιμετωπίσιμη! Οι άνθρωποι βολεύονται με μερικές αλήθειες, μισές, γενικές και ούτω καθεξής.. Αυτός που δεν βολεύεται με τα ημίμετρα μιας αλήθειας είναι εκείνος που έχει ήσυχη συνείδηση, δεν τον τρομάζει η μοναξιά, είναι άτομο συμφιλιωμένο με την πραγματικότητα και την φύση της αλήθειας καθώς και με την ενέργειά της στους γύρω της.
Γιατί όμως φοβόμαστε να ακούσουμε αυτό που πραγματικά είναι η αλήθεια; Ο εγωισμός κατά κύριο λόγο είναι η αιτία της απόκρυψης! Δεν αντέχει το εγώ μας τόση ένταση και δύναμη εσωτερικά, η οποία είναι έτοιμη να σε συνθλίψει…
Αυτός που κρύβει την αλήθεια υποφέρει περισσότερο ή αυτός που δεν θέλει να την αποδεχτεί και εθελοτυφλεί;
Δεν λέμε τα πράγματα ως έχουν πολλές φορές, λέγοντας ότι δεν είπαμε ψέματα αλλά απόκρυψη της αλήθειας…
Για να ειπωθεί η απόλυτη αλήθεια θέλει θάρρος και από τις δύο πλευρές που μετέχουν. Θάρρος για εκείνον που θα εκθέσει ανεπανόρθωτα την κρυφή κατάσταση δεχόμενος όλες τις συνέπειες και θάρρος για εκείνον που θα γίνει δέκτης της απόλυτης αλήθειας, διότι δεχόμενος κάτι για το οποίο ίσως να μην ήταν ποτέ έτοιμος, θα συντρίβει το είναι του.
Φανταστείτε να λέγαμε όλα όσα ακριβώς θα θέλαμε να πούμε χωρίς ενδοιασμούς στους γύρω μας με αντίτιμο την κοινωνική απομόνωση, την κατακριση,την συκοφαντία, την απωλεση της ψυχικής μας ηρεμίας. Και αυτό γιατί αν η κοινωνία είχε μάθει να αντιμετωπίζει χωρίς φόβο και πάθος μόνο την απόλυτη αλήθεια, δεν θα υπήρχαν κακόβουλοι άνθρωποι, δεν θα κατακρίναμε, δεν θα υπονομεύαμε, δεν θα ζούσαμε διπλές ζωές, δεν θα ζούσαμε το αντίθετο από αυτό που επιθυμούμε!
Μερικές φορές η απόκρυψη σώζει ανθρώπους όταν γίνεται πραγματικά με καλή πρόθεση για αποφυγή δύσκολων καταστάσεων και εκεί θέλει διάκριση και όχι απότομη εισχώρηση σε καταστάσεις που φαινομενικά να είναι διαχειρισιμες και εν τέλει να οδηγούν στην πνευματική καταστροφή ενός ατόμου είτε και παραπάνω.
Ακριβό το αντίτιμο!
Ποιος είναι σε θέση να αλλάξει όλα τα δεδομένα του για χάρη της δικής του απόλυτης αλήθειας;

 

Δημοσιεύτηκε από τον kathy_lau

Η μισή καρδιά ανήκει στην Ιταλία και η άλλη μισή Ελλάδα....Λάτρης της αναγέννησης,της φωτογραφίας,της ,ζωγραφικής, της ποίησης και της πεζογραφίας....Οι δικοί μου με αποκαλούν luminosa,ήμουν πάντα σε έναν κόσμο γεμάτο φως,μυστικό και ας απλώνεται γύρω μου πολλές φορές σκοτάδι...όλοι έχουν τους δαίμονες τους.. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: