Η δύναμη της αγάπης..

Βρες μου το μεγαλύτερο νόημα που κρύβει μέσα της η αγάπη. Βρες μου το μεγαλύτερο μυστικό της συντήρησης και της επιβίωσης της αγάπης. Βρες μου όλα αυτά που συνθέτουν την αγάπη.
Θα μου πεις μετά από πολλή σκέψη πως είναι δύσκολο να τα βρει κάποιος όλα αυτά που ζητάς. Και αυτό γιατί;
Διότι η αγάπη είναι ένας τρόπος έκφρασης και ζωής. Δεν είναι απλά ένα συναίσθημα και μια σκέψη. Δεν είναι μια υπόσχεση σε έναν άνθρωπο αφοσίωσης και έρωτα, είναι πολλά περισσότερα! Περιέχει μέσα της ψυχή και δική της νόηση. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται..
Δίνεται απεριόριστα, αψήφιστα, ανιδιοτελώς και οικειοθελώς.
Η αγάπη δεν περιγράφεται σαν λέξη, δεν μπορεί να της αποδοθεί κάποια ιδιαίτερη περιγραφή, δεν είναι ιδιότητα είναι ένα απλόχερο χάρισμα. Έχει προικιστεί ο άνθρωπος με αυτό το χάρισμα του να μπορεί να δώσει και να πάρει κομμάτια της ψυχής άλλων ανθρώπων για να τα ταιριάξει και να τα ομοιάσει εν τέλει με τα δικά του ή τα δικά του να ομοιάσουν με των άλλων. Πόση ευλογία κρύβεται εκεί όπου υπάρχει αγάπη! Πόση ομορφιά ψυχής και έκρηξη συναισθημάτων βιώνει κανείς;
Αγάπη σημαίνει δίνω την ψυχή μου απλόχερα σε κάθε πλάσμα και σημείο της πλάσης. Ομορφαίνω με τη δοτικοτητα μου οτιδήποτε με περιβάλλει. Λαμπραινω κάθε στιγμή της ημέρας μου με όμορφες σκέψεις και πράξεις. Γίνομαι ένα με ότι ευχαριστεί και με γεμίζει σαν οντότητα. Κουβαλάω μέσα μου κάθε όμορφη εικόνα, άκουσμα, γεύση.
Το πραγματικό νόημα της αγάπης είναι ποιο τελικά; Όλα τα παραπάνω;
Κάτι ανώτερο από όλα τα προαναφερόμενα; Τι γεμίζει την ψυχή και τι την γαληνεύει αν όχι η ίδια η αγάπη; Στο όνομα της αγάπης έχουν γίνει πολλά εγκλήματα, πολλές πράξεις αποτρόπαιες, αλλά δεν έχουν ουδεμία σχέση με την ουσία της αγάπης.
Εκμεταλλεύεται κανείς την αγάπη για να καλύψει τις άσχημες σκέψεις του, τις πράξεις του και τις συνέπειες τους εν κατακλείδι!
Οτιδήποτε άσχημο και αποκρουστικό γίνεται στο όνομα της αγάπης δεν υφίσταται.
Η αγάπη δεν ταιριάζει με το βρώμικο και το αποκρουστικό. Ταιριάζει με το ταπεινό, το όμορφο και το περήφανο. Έχει μέσα της αρχοντιά και κορμοστασιά, επιλεκτικότητα και μια δική της ξεχωριστή υπόσταση θα έλεγε κανείς
Την έχουν περιγράψει πολλοί, την έχουν εξυμνήσει πολλοί, την έχουν κατακρίνει και καταδικάσει πολλοί, αλλά κανείς ποτέ δεν την κατάλαβε. Διότι αν το έκανε δεν θα την άφηνε ποτέ να χαθεί από τα χέρια κανενός ανθρώπου πάνω στη γη!

Δημοσιεύτηκε από τον kathy_lau

Η μισή καρδιά ανήκει στην Ιταλία και η άλλη μισή Ελλάδα....Λάτρης της αναγέννησης,της φωτογραφίας,της ,ζωγραφικής, της ποίησης και της πεζογραφίας....Οι δικοί μου με αποκαλούν luminosa,ήμουν πάντα σε έναν κόσμο γεμάτο φως,μυστικό και ας απλώνεται γύρω μου πολλές φορές σκοτάδι...όλοι έχουν τους δαίμονες τους.. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: